飛馬搞乜(3)支那飛馬電腦將手足客戶資料送中

1001 回覆
131 Like 9 Dislike
TL;DR:
1. 飛馬出左貨先話無貨,叫人轉用水貨
2. 飛馬老闆用蟈國電話,大家嘅個人資料凍過水
3. 笑話一則:飛馬係黃

小弟雖然少係硬件台浦頭,但係一直都有留意硬件嘢同硬件台嘅。
兩大網店都碌柒嘢我都略知一二嘅,不過飛馬最近好似都幾多花生食。而我(朋友)最近都係飛馬身上奶過嘢(飛馬搞乜個po),咁嗰單都係小事 笑話嚟。咁我抱住個食花生嘅心態入飛馬搞乜(2)個po,裡面嗰啲唔覆wts啊 做錯嘢啊都冇咩特別係又嚟隔空傳導呢個叫係有睇頭啲,不過都開始對呢間嘢感覺麻麻 始終奶過嘢。兩個po飛馬都錯左相似嘅嘢,絕對唔係巧合。

btw老老豆豆 幾時同啲大廠合作 向呢方面研發下 等你地走線無咁辛苦。

但係睇多兩睇裡面有啲嘢真係好撚大鑊.

入返正題。樓主係個po裡面提到飛馬話Windows冇貨要佢轉水貨。就咁睇落成件事冇咩問題啊 冇貨呢啲無人預到都冇人想。
但係 先唔講個水貨係邊度嚟嘅「水貨」先啦。Windows水貨...
樓主落左單出埋貨先,發現有問題 聯絡返鋪頭先知windows冇貨喎 真係痴撚線架喎.
做咩啊 比$1399買30日試用啊?個網站冇寫到stock out都算,大佬 你咪癲啦 你地收到張order睇到有嘢冇貨唔識個客講架咩. 硬件冇貨又識同個客講喎 定係因為windows唔係硬件?係咪打算博大霧 搏個客冇發現到?定係連硬件都有咁嘅問題?冇貨唔通知個客搏人冇發現 又可以從中賺差價 發過豬頭啊今鋪真係好彩我朋友部機冇呢啲問題

我覺得呢件事已經唔係平時佢地砌機出錯嗰啲層次,係講緊個營銷手法好有問題。咁講嘅話我真係唔知係飛馬砌啲機裡面有幾多係水貨 分分分鐘我朋友嗰部都係。比幾千蚊同我講係買水貨 咪玩啦 人唔笑狗都吠,咁嘅 我自己出去買唔好

咁以上嘅嘢都係主要關服務事 都係嗰幾篤屁,嚟緊呢樣嘢就唔係服務層面咁簡單。

呢條片揭示左 飛馬個老細係用緊蝗國嘢 小米出嘅電話(2020年5月)
https://youtu.be/e4wYoey8z6o

佢話睇到VG條片(2018年9月)之後就買左部電話,然後用到依加。
先唔講黃藍先,打開門做生意服務質素係重要(雖然都唔好得去邊) 客人嘅私癮都好撚重要架喎。而大陸嘢送雲端backup已經唔係呢一兩年先至講緊嘅嘢而飛馬成立嘅時間係早過佢買呢部電話嘅時間(2018年頭),明知自己會處理大量個人資料都唔識避嫌,做消費者嘅我地理得你因為部機性價比高定咩而買部機 而部機點都會用嚟處理訂單乜乜乜嘅 咁大家嘅個人資料自動送晒中
平時keep自啲個人資料好密嗰啲人真係多得你地唔少,對於啲手足嚟講更嚴重 真係ip都唔洗check
大家幫襯得 甚至係我朋友幫襯得多多少少係因為飛馬係黃店,但係咁樣資料送中法條氣點忍

講真啊 打住黃嘅旗號做生意 但做啲咁樣嘅嘢 叫人點接受到。
係,不分化不割蓆。無錯 佢部電話係喺運動之前買落,但係運動過左咁耐都重用緊部電話 重有咩好解釋?
windows usb 咪有分水貨
又係你條撚樣 估唔到罩po外都會相遇

成日都係唔同po 見到罩po 友
食人血饅頭
上年到而家已經差唔多成年
仲用住小米機話自己係黃
好撚嘔心 屌你老母
我覺得對事不對人既
佢可能係黃但未必係黃到發金
但係做生意咁唔老實 人地有問題又唔理要人開post先至出黎會唔會有好大問題
好似我幫人砌機又好整野又好
我整完一定會做測試 check哂所有野係正常
你話用用下瓜左咁冇計 手神咁差
但係連follow up都唔撚幫人做
幾忙都好都唔係藉口
呢個真係好撚大問題
講真砌機 10個8個都用老番/淘寶key
人地千幾蚊買仲要賣水貨比人真係
最撚慘條list伏撚到仆街
真係學佢youtube講有直升機聲
youtuber
伏伏伏伏
屌你老母好在冇係飛馬砌過機
差d送中
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
Lm
1399買試用版真係當客on9 咩
唔炸撚左你屋企咪算好彩
隻SF750爆炸都可以講到無事,真係無事而家代理就唔會回收啦
唔排除係想用淘寶key扮行貨賣
屎水馬收皮喇
屎家軍最鍾意拉人落水
我理閪你乜撚野用途,我屌你老母有乜撚嘢用途要用小米啊,影用撚嘢支那牌子支那產品呀
吊你老母
你終於上水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞